ALTA POLÍTICA

ALTA POLITICA va ser la qualificació que va rebre el film Érase una vez... (1950) per part de la censura franquista, un film d’animació fet a Barcelona per representants tant de l’alta cultura com de la cultura popular del moment. Va costar 5 milions de pessetes que no es van recuperar. Els distribuïdors van tenir por. De què? Per esbrinar-ho, he començat un documental.

ALTA POLITICA fue la calificación que recibió el film Érase una vez... (1950) por parte de la censura franquista, un film de animación hecho en Barcelona por representantes de la alta cultura y la cultura popular del momento. Costó 5 millones de pesetas que no se recuperaron. Los distribuidores tuvieron miedo. ¿De qué? Para averiguarlo, he empezado un documental.

ALTA POLITICA (politically permetted) was the certification Franco's censors gave to the children animated film Érase una vez... (1950). Its budget was 5 million pesetas that wasn't recouped. The distributors were afraid. Afraid of what? To answer that question, I've started shooting a documentary.

dijous, 17 de maig de 2018

Creu Sant Jordi a Pepita Pardell

Finalment la veterana animadora Pepita Pardell tindrà una Creu de Sant Jordi, un premi que enguany ha atorgat el govern i que ja té llista de guardonats. Des d'aquest blog volem transmetre l'enhorabona a la Pepita i agrair a tothom el suport mostrat a la seva candidatura. Per recordar tota una vida dedicada a l'animació, reproduim aquí una entrevista que va ser realitzada l'any passat durant el II Fòrum d'animació de BAU i que va tenir com a interlocutor privilegiat un deixeble seu, el Jordi Amorós, director de Historias de amor y masacre i Despertaferro.

Finalmente la veterana animadora Pepita Pardell recibirá su Creu de Sant Jordi, un premio que este año ha otorgado el gobierno y que ya ha publicado su lista de premiados. Desde este bloc queremos felicitar a Pepita y agradecer el apoyo que ha recibido su candidatura. Para recordar toda una vida dedicada a la animación, reproducimos aquí una entrevista que realizamos el año pasado durante el II Forum de animación de BAU y que tuvo como interlocutor privilegiado a un discípulo suyo: Jordi Amorós, director de Historias de amor y masacre y Despertaferro.

Finally the animator Pepita Pardell will be prized with the Creu de Sant Jordi, a prize that will be given this year by the government who has published its list of winners. From that blog, we want to acknowledge the support shown to her candidature. To remember a whole life dedicated to animation, we reproduce here an interview we made to her during the BAU Second Animation Forum with the assistance of Jordi Amorós, a Pepita's disciple and director of Historias de amor y masacre and Despertaferro.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada