ALTA POLÍTICA

ALTA POLITICA va ser la qualificació que va rebre el film Érase una vez... (1950) per part de la censura franquista, un film d’animació fet a Barcelona per representants tant de l’alta cultura com de la cultura popular del moment. Va costar 5 milions de pessetes que no es van recuperar. Els distribuïdors van tenir por. De què? Per esbrinar-ho, he començat un documental.

ALTA POLITICA fue la calificación que recibió el film Érase una vez... (1950) por parte de la censura franquista, un film de animación hecho en Barcelona por representantes de la alta cultura y la cultura popular del momento. Costó 5 millones de pesetas que no se recuperaron. Los distribuidores tuvieron miedo. ¿De qué? Para averiguarlo, he empezado un documental.

ALTA POLITICA (politically permetted) was the certification Franco's censors gave to the children animated film Érase una vez... (1950). Its budget was 5 million pesetas that wasn't recouped. The distributors were afraid. Afraid of what? To answer that question, I've started shooting a documentary.

divendres, 17 de juny de 2016

Humoristán

Ahir es va presentar a Biblioteca de Catalunya el primer museu d'humor gràfic digital: Humoristán. A la presentació hi van assistir en Josep M. Cadena, en Jaume Capdevila, el Josep Cuní, el José Luís Martín i l'Òscar Nebreda. Aquest museu digital, el primer del món dedicat a l'humor gràfic, ha estat una iniciativa sense ànim de lucre de la Fundació Gin conjuntament amb un gran ventall de col·laboradors. La institució vetllarà per difondre i promocionar el dibuix gràfic i humorístic nacional i internacional. Durant l'acte també es va fer una crida a tots aquells que volguessin contribuir i a aquelles institucions que vulguin aportar algun fons propi de dibuixants humorístics ja sigui digitalitzat o per digitalitzar. La vocació d'aquesta iniciativa és també la de crear un museu digital amb exposicions sobre diferents autors i fitxes específiques de cada autor consultables des de qualsevol part del món (amb accés a internet, és clar!).
Són molts els dibuixants i il·lustradors que ja formen part del fons però aquesta entitat no es vol aturar aquí. La possibilitat de consultar en alta definició obres que fins ara només es podien consultar en biblioteques i en paper permet accedir a tot un vagatge gràfic del qual podrem ser més conscients i del que ens hauríem de nutrir per fer més ric el present. Una bona iniciativa que ajudarà als il·lustradors actuals a conèixer el treball dels que han treballat abans que ells i a tothom en general per fer-nos passar una bona estona amb molt d'humor.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada