ALTA POLÍTICA

ALTA POLITICA va ser la qualificació que va rebre el film Érase una vez... (1950) per part de la censura franquista, un film d’animació fet a Barcelona per representants tant de l’alta cultura com de la cultura popular del moment. Va costar 5 milions de pessetes que no es van recuperar. Els distribuïdors van tenir por. De què? Per esbrinar-ho, he començat un documental.

ALTA POLITICA fue la calificación que recibió el film Érase una vez... (1950) por parte de la censura franquista, un film de animación hecho en Barcelona por representantes de la alta cultura y la cultura popular del momento. Costó 5 millones de pesetas que no se recuperaron. Los distribuidores tuvieron miedo. ¿De qué? Para averiguarlo, he empezado un documental.

ALTA POLITICA (politically permetted) was the certification Franco's censors gave to the children animated film Érase una vez... (1950). Its budget was 5 million pesetas that wasn't recouped. The distributors were afraid. Afraid of what? To answer that question, I've started shooting a documentary.

divendres, 3 de juny de 2016

Article a la revista Comunicació

Em plau anunciar-vos que acaben de publicar un article sobre animació dels pioners a Espanya a la revista científica Comunicació de l'IEC. Els autors de l'article som la Teresa Martínez, el Xavier Cubeles i jo mateixa. Estem molt contents que una temàtica com aquesta hagi entrat en el camp de la recerca després d'haver passat diferents comités de continguts. La presència de l'animació com a llenguatge dins la comunicació de masses té un paper sensiblement minoritari al costat del cinema, la premsa o la publicitat. Per això estem molt contents d'haver publicat aquest article i esperem que no sigui el darrer.

Per llegir-lo, cliqueu el següent link:
Revista Comunicació, maig 2016.


Me complace anunciaros que acaban de publicar un artículo sobre la animación de los pioneros en España en la revista científica Comunicació del IEC. Los autores del artículo somos Teresa Martínez, Xavier Cubeles y yo misma. Estamos encantados de que una temática como esta haya entrado dentro del campo de la investigación tras haber sido aprobada por diferentes comités de contenidos. La presencia de la animación como lenguaje dentro del campo de la comunicación de masas acostumbra a tener un papel minoritario al lado del cine, la prensa o la publicidad. Por esto estamos muy contentos de haber conseguido publicar este artículo y esperamos que no sea el último.

Para leerlo, clicar el link:
Revista Comunicació, mayo 2016


I'm delighted to announce that an article about pioneers' animation in Spain has just been published in a scientifical review like Comunicació, from the IEC. The authors are Teresa Martínez, Xavier Cubeles and myself. We are very happy that a subject like this is now considered an object of research after being tested by several content's juries. The presence of animation as a language inside mass communication is usually undervalued compared with cinema, press and advertising, That is the reason why we are very proud of having that article published and we hope it won't be the last.

In case you want to read it, click the link below:
Revista Comunicació, may 2016Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada