ALTA POLÍTICA

ALTA POLITICA va ser la qualificació que va rebre el film Érase una vez... (1950) per part de la censura franquista, un film d’animació fet a Barcelona per representants tant de l’alta cultura com de la cultura popular del moment. Va costar 5 milions de pessetes que no es van recuperar. Els distribuïdors van tenir por. De què? Per esbrinar-ho, he començat un documental.

ALTA POLITICA fue la calificación que recibió el film Érase una vez... (1950) por parte de la censura franquista, un film de animación hecho en Barcelona por representantes de la alta cultura y la cultura popular del momento. Costó 5 millones de pesetas que no se recuperaron. Los distribuidores tuvieron miedo. ¿De qué? Para averiguarlo, he empezado un documental.

ALTA POLITICA (politically permetted) was the certification Franco's censors gave to the children animated film Érase una vez... (1950). Its budget was 5 million pesetas that wasn't recouped. The distributors were afraid. Afraid of what? To answer that question, I've started shooting a documentary.

dilluns, 13 d’abril de 2015

Érase una vez... al Punt Avui.

Dimecres passat el periodista especialista en còmic i animació, així com gran col·leccionista en aquests dos àmbits, Jaume Vidal va dedicar una doble pàgina al cinema d'animació dels pioners. Els 70 anys de Garbancito de la Mancha van protagonitzar la doble pàgina de cultura, compartint primícia amb la recuperació d'Érase una vez.... Espero que això doni una bona empenta al documental, que encara està buscant finançament.

Versió digital de l'article aparegut al Punt Avui el 8 d'abril de 2015.


El miércoles pasado el periodista y especialista en cómic y animación, también gran coleccionista en estos ámbitos, Jaume Vidal dedicó una doble página al cine de animación de los pioneros. El 70 aniversario de Garbancito de la Mancha protagonizó la doble página de cultura, que fue compartida con la recuperación de Érase una vez.... Espero que eso ayude al documental, para el que aún estamos buscando financiación.

Digital version of the Punt Avui article from the 8th April 2015.

Last Wednesday the journalist Jaume Vidal, animation and comic strip specialist, Jaume Vidal dedicated a double page in El Punt Avui to the animation pioneers. Garbancito de la Mancha and the recovering of Érase una vez... mastered the Culture section of the paper. I hope that helps in finding financial support for the documentary.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada